Tandartsassistent

Bekijk het opleidingsaanbod

Je bent nooit uitgeleerd als tandartsassistent!

Of je nou net start als tandartsassistent of al jaren in het vak zit, je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Bij Edin leiden we tandartsassistenten op volgens de ABC structuur. Daarnaast bieden we diverse korte trainingen aan om te werken aan specifieke skills.

Drie niveaus binnen de ABC-structuur

De ABC-structuur erkent tandartsassistenten op drie niveaus. Bij ieder niveau hoort een specifieke opleidingseis en nauwkeurig gedefinieerd takenpakket:

Tandartsassistenten die op niveau C zijn opgeleid, hebben het verst doorgeleerd binnen het vak tandartsassistent. Al onze opleidingen en trainingen voor tandartsassistenten, zijn ingedeeld volgens deze structuur. Per opleiding zie je precies welk opleidingsniveau je nodig hebt om deel te kunnen nemen.

Meer over de ABC-structuur

 

Tandarts Assistentie ABC

De ABC-structuur is in het leven geroepen om het opleidingsniveau van assistenten te kunnen waarborgen en vastleggen. In de moderne tandartspraktijk worden veel taken gedelegeerd door de tandarts. Om ervoor te zorgen dat de tandarts dit met een gerust hart kan doen, waarbij de beste zorg richting patiënten is gewaarborgd, is het fijn als jij als assistent kunt aantonen tot welke taken jij wel en niet bevoegd bent.

Erkenning voor het vak tandartsassistent!

In de loop van 2022 is het mogelijk om je bij de organisatie Tandarts Assistentie ABC te laten registreren. Deze registratie wordt georganiseerd door de KNMT. Zo kun je niet alleen richting jouw werkgever, maar ook patiënten laten zien tot welk niveau jij behandelingen kunt uitvoeren. Eindelijk erkenning voor het vak tandartsassistent!

Vragen? Ik sta voor je klaar!

Ravin Raktoe, tandarts Bestuurslid KNMT

"De ABC-structuur biedt alle fundamentals voor een deskundige en veilig gedelegeerde taak binnen de patiëntbehandeling."
Adjust your cookie settings to view this video

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.Meld je hier direct aan en blijf op de hoogte!

2M5A3527
Tandartsassistent (A)

Tandartsassistent (A) COMPLEET

25 januari 2022 | 24 februari 2022 (+3)
Edin | Edin @Vandenberg (+1)
Tandartsassistent (A)
2M5A3433
Preventieassistent (B)

Preventieassistent (B) KLASSIKAAL

15 maart 2022 | 3 september 2022 (+5)
Edin | Edin @Vandenberg
Preventieassistent (B)
2M5A3489
Paro-assistent (C)

Paro-assistent (C) COMPLEET

-
-
Paro-assistent (C)
2M5A3509
Tandartsassistent (A)

Orthodontieassistent

-
-
Tandartsassistent (A) | Paro-assistent (C) (+2)
Whatsapp Image 2021 09 30 At 09.11.05
Balie-assistent

Balie-assistent

8 april 2022
Newday Offices Almere
Tandartsassistent (A) | Balie-assistent

Volg De Tandartsassistent

Speciaal voor assistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op jouw vakgebied.