Tandartsassistent

Bekijk het opleidingsaanbod

Je bent nooit uitgeleerd als tandartsassistent!

Of je nou net start als tandartsassistent of al jaren in het vak zit, je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Bij Edin leiden we tandartsassistenten op volgens de ABC structuur. Daarnaast bieden we diverse korte trainingen aan om te werken aan specifieke skills.

Drie niveaus binnen de ABC-structuur

De ABC-structuur erkent tandartsassistenten op drie niveaus. Bij ieder niveau hoort een specifieke opleidingseis en een nauwkeurig gedefinieerd takenpakket:

Tandartsassistenten die op niveau C zijn opgeleid, hebben het verst doorgeleerd binnen het vak tandartsassistent. Al onze opleidingen en trainingen voor tandartsassistenten, zijn ingedeeld volgens deze structuur. Per opleiding zie je precies welk opleidingsniveau je nodig hebt om deel te kunnen nemen.

Meer over de ABC-structuur

 

Tandarts Assistentie ABC

De ABC-structuur is in het leven geroepen om het opleidingsniveau van assistenten te kunnen waarborgen en vastleggen. In de moderne tandartspraktijk worden veel taken gedelegeerd door de tandarts. Om ervoor te zorgen dat de tandarts dit met een gerust hart kan doen, waarbij de beste zorg richting patiënten is gewaarborgd, is het fijn als jij als assistent kunt aantonen tot welke taken jij wel en niet bevoegd bent.

Erkenning voor het vak tandartsassistent!

In de loop van 2022 is het mogelijk om je bij de organisatie Tandarts Assistentie ABC te laten registreren. Deze registratie wordt georganiseerd door de KNMT. Zo kun je niet alleen richting jouw werkgever, maar ook patiënten laten zien tot welk niveau jij behandelingen kunt uitvoeren. Eindelijk erkenning voor het vak tandartsassistent!

Vragen? Ik sta voor je klaar!

Ravin Raktoe, tandarts Bestuurslid KNMT

"De ABC-structuur biedt alle fundamentals voor een deskundige en veilig gedelegeerde taak binnen de patiëntbehandeling."
Adjust your cookie settings to view this video

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.Meld je hier direct aan en blijf op de hoogte!

2M5A3489
T-assistent (niv. C)

Opleiding Paro-assistent

Individueel onderwijs! 100% aandacht voor de student.

De paro-assistent verricht, naast de taken van de tandartsassistent en de preventieassistent, zelfstandig een aantal (be-)handelingen op het gebied van parodontitis. Zij werkt in opdracht van de tandarts en voert bepaalde handelingen zelfstandig uit in de verlengde-armconstructie.

Meer informatie, data en inschrijven

2M5A3509
T-assistent (niv A)

Training Orthodontieassistent

Deze training gaat in op de praktische vaardigheden die de assistent in een orthodontische behandeling kan verrichten. De training is opgebouwd in dezelfde volgorde als het traject van de patiënt met een orthodontische hulpvraag in de praktijk.

Meer informatie, data en inschrijven

Whatsapp Image 2021 09 30 At 09.11.05
Balieassistent

Training Balieassistent

Deze training is speciaal voor de (aankomend) balieassistent. Als gastvrouw of -heer ben je het eerste gezicht van de praktijk. Goede planning is geld verdienen. Eén of meerdere kamerplanning komt in deze training aan de orde. Verder wordt er aandacht besteed aan het omgaan met patiënten en telefoneren.

Meer informatie, data en inschrijven

Volg De Tandartsassistent

Speciaal voor assistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op jouw vakgebied.