Tandartsassistent A

Bekijk het opleidingsaanbod

De tandartsassistent, onmisbaar in iedere tandartspraktijk

Is gastvrijheid jouw tweede natuur, ben je communicatief sterk en wil je graag mensen helpen? Dan is het vak tandartsassistent je op het lijf geschreven!

Als tandartsassistent speel je een cruciale rol in de ervaring van de patiënt in de tandartspraktijk. Je ontvangt patiënten met een glimlach, stelt ze gerust op het moment dat ze een behandeling spannend vinden en assisteert de tandarts zodat hij de behandeling zo soepel mogelijk kan uitvoeren. Dat is niet alles. Als tandartsassistent werk je echt als duizendpoot. Zo zorg je ook voor een goede agendaplanning, een steriele werkomgeving en werk je samen met alle medewerkers in de tandartspraktijk.

 

De opleiding tandartsassistent

Binnen een jaar kun je jouw diploma Tandartsassistent A al op zak hebben. Bij Edin gaan werken en leren hand in hand. Je start onze opleiding namelijk als je al een plek hebt gevonden in een tandartspraktijk. Doordat je de geleerde theorie direct in de praktijk kunt toepassen, heb je het vak een stuk sneller in de vingers.

Theorie en praktijk, gecombineerd met zelfstudie

De opleiding Tandartsassistent A volg je deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarn en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving leer je assisteren aan de stoel. Je oefent op onze poppen en kijkt natuurlijk bij jouw medestudenten in de mond. Alles onder begeleiding van een goed opgeleide docent.

Naast de lessen in ons opleidingscentrum, studeer je 3 tot 4 uur zelf vanuit huis met behulp van ons e-learning programma. Daarnaast volg je een deel van onze theorielessen online. Dit betekent dat de docent je op afstand meeneemt door de lesstof.

 

Omscholen tot tandartsassistent

Het UWV biedt een subsidieregeling aan om je kosteloos om te laten scholen tot tandartsassistent. Je gaat direct aan het werk in de praktijk en bent voor minimaal 6 maanden verzekerd van een baan. 

Lees meer over de subsidieregeling

 

 

Vragen? Ik sta voor je klaar!

Ben je al tandartsassistent en wil je je verdiepen in je vak? Bekijk dan ons aanbod voor A assistenten.
Adjust your cookie settings to view this video

Statistieken

#1
Marktleider sinds 1997

ANVS
Erkend opleider

10K
Aantal certificaten uitgereikt

8,9
Gemiddeld rapportcijfer

#1
Marktleider sinds 1997
ANVS
Erkend opleider
10K
Aantal certificaten uitgereikt
8,9
Gemiddeld rapportcijfer
2M5A3157
Tandartsassistent (A)

Opleiding Tandartsassistent (A) (deel 1)

De opleiding tandartsassistent is (ook) in twee delen te volgen. Dit is het eerste deel van de opleiding. Op basis van de in deze opleiding aangeleerde basisbeginselen en vaardigen kun je meteen aan de slag als beginnend tandartsassistent.

Meer informatie, data en inschrijven

2M5A3503
Tandartsassistent (A)

Opleiding Tandartsassistent (A) (deel 2)

De opleiding tot tandartsassistent is (ook) in twee delen te volgen. Dit is het tweede deel van de opleiding. Het zwaartepunt ligt in dit deel op het leren assisteren bij de meer complexe tandheelkundige behandelingen. Samen met het eerste deel kom je in aanmerking voor het erkende diploma Tandartsassistent.

Meer informatie, data en inschrijven

Edin stopt niet als je tandartsassistent bent

Ook na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A helpt Edin je bij het up-to-date houden van jouw vakkennis. Via je persoonlijke leeromgeving ontvang je, ook na het afronden van je opleiding, relevante informatie. Daarnaast zijn er tal van korte (online) trainingen die naadloos aansluiten bij de opleiding Tandartsassistent A. Zo kun je je op ieder gewenst moment verder verdiepen in het vak.

 

Alle opleidingen en trainingen voor tandartsassistenten

De ABC-structuur

Bij Edin leiden we assistenten op volgens de ABC-structuur. Wil jij na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A een volgende stap maken? Maak dan de stap van assisteren naar behandelen en word preventieassistent. Hiervoor volg je de opleiding Tandartsassistent B. Daarna kun je zelfs doorleren voor paro-assistent, daarvoor volg je onze opleiding Tandartsassistent C.

 

Lees alles over de ABC-structuur

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw: De Tandartsassistent

Speciaal voor tandartsassistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij assistenten op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op hun vakgebied.