Tandartsassistent

Bekijk het opleidingsaanbod

De tandartsassistent, onmisbaar in iedere tandartspraktijk

Is gastvrijheid jouw tweede natuur, ben je communicatief sterk en wil je graag mensen helpen? Dan is het vak tandartsassistent je op het lijf geschreven!

Als tandartsassistent speel je een cruciale rol in de ervaring van de patiënt in de tandartspraktijk. Je ontvangt patiënten met een glimlach, stelt ze gerust op het moment dat ze een behandeling spannend vinden en assisteert de tandarts zodat hij de behandeling zo soepel mogelijk kan uitvoeren. Dat is niet alles. Als tandartsassistent werk je echt als duizendpoot. Zo zorg je ook voor een goede agendaplanning, een steriele werkomgeving en werk je samen met alle medewerkers in de tandartspraktijk.

 

De opleiding tandartsassistent

Binnen een jaar kun je jouw diploma Tandartsassistent A al op zak hebben. Bij Edin gaan werken en leren hand in hand. Je start onze opleiding namelijk als je al een plek hebt gevonden in een tandartspraktijk. Doordat je de geleerde theorie direct in de praktijk kunt toepassen, heb je het vak een stuk sneller in de vingers.

Theorie en praktijk, gecombineerd met zelfstudie

De opleiding Tandartsassistent A volg je deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarsbergen en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving leer je assisteren aan de stoel. Je oefent op onze poppen en kijkt natuurlijk bij jouw medestudenten in de mond. Alles onder begeleiding van een goed opgeleide docent.

Naast de lessen in ons opleidingscentrum, studeer je 3 tot 4 uur zelf vanuit huis met behulp van ons e-learning programma. Daarnaast volg je een deel van onze theorielessen online. Dit betekent dat de docent je op afstand meeneemt door de lesstof.

 

Omscholen tot tandartsassistent

Het UWV biedt een subsidieregeling aan om je kosteloos om te laten scholen tot tandartsassistent. Je gaat direct aan het werk in de praktijk en bent voor minimaal 6 maanden verzekerd van een baan. 

Lees meer over de subsidieregeling

 

 

Vragen? Ik sta voor je klaar!

Ben je al tandartsassistent en wil je je verdiepen in je vak? Bekijk dan ons aanbod voor A assistenten.
Adjust your cookie settings to view this video

Statistieken

#1
Marktleider sinds 1997

ANVS
Erkend opleider

10K
Aantal certificaten uitgereikt

8,9
Gemiddeld rapportcijfer

#1
Marktleider sinds 1997
ANVS
Erkend opleider
10K
Aantal certificaten uitgereikt
8,9
Gemiddeld rapportcijfer
Edin 057 Small
T-assistent (niv A)

Opleiding Tandartsassistent (startdatum 27 juni 2024)

De volledige opleiding tot tandartsassistent. Het zwaartepunt in de opleiding ligt op het leren assisteren bij de tandheelkundige behandelingen. Het fundament van de functie en de opleiding is de tandheelkundige kennis. Met deze kennis als ondergrond worden de basisaspecten van de verschillende behandelingen aangeleerd.

Meer informatie, data en inschrijven

Whatsapp Image 2021 09 30 At 09.11.05
Balieassistent

Training Balieassistent

Deze training is speciaal voor de (aankomend) balieassistent. Als gastvrouw of -heer ben je het eerste gezicht van de praktijk. Goede planning is geld verdienen. Eén of meerdere kamerplanning komt in deze training aan de orde. Verder wordt er aandacht besteed aan het omgaan met patiënten en telefoneren.

Meer informatie, data en inschrijven

Mattie Cover2
T-assistent (alle niveaus)

Training Röntgen (initieel)

Theoretische kennis en praktische vaardigheden zijn vereist om op een verantwoorde en veilige wijze te werken met röntgenstraling binnen de mondzorg (op basis richtlijnen van de Europese commissie en het Besluit Stralingsbescherming van de Kernenergiewet)

Meer informatie, data en inschrijven

Edin stopt niet als je tandartsassistent bent

Ook na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A helpt Edin je bij het up-to-date houden van jouw vakkennis. Via je persoonlijke leeromgeving ontvang je, ook na het afronden van je opleiding, relevante informatie. Daarnaast zijn er tal van korte (online) trainingen die naadloos aansluiten bij de opleiding Tandartsassistent A. Zo kun je je op ieder gewenst moment verder verdiepen in het vak.

 

Alle opleidingen en trainingen voor tandartsassistenten

De ABC-structuur

Bij Edin leiden we assistenten op volgens de ABC-structuur. Wil jij na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A een volgende stap maken? Maak dan de stap van assisteren naar behandelen en word preventieassistent. Hiervoor volg je de opleiding Tandartsassistent B. Daarna kun je zelfs doorleren voor paro-assistent, daarvoor volg je onze opleiding Tandartsassistent C.

 

Lees alles over de ABC-structuur

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw: De Tandartsassistent

Speciaal voor tandartsassistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij assistenten op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op hun vakgebied.