Nieuws en wetenswaardigheden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over actuele ontwikkelingen en scholingsmogelijkheden die je in staat stellen om de beste mondzorg te kunnen leveren.

Toon:
Verdoving
18 apr 2024
IGJ start onderzoek naar taakdelegatie in de mondzorg
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat van april tot en met december 2024 onderzoeken hoe de uitvoering van voorbehouden handelingen in taakdelegatie is georganiseerd in het mondzorgveld. Zo’n 50 tot 100 mondzorgpraktijken kunnen een onaangekondigd IGJ-bezoek verwachten.
(…)
094D2930 419E 4168 A617 634E722275d5 Nieuws
05 apr 2024
Kennistheater groot succes tijdens Dental Expo
Het zit er weer op: Dental Expo 2024. Het waren weer drie fantastische dagen. Het blijft geweldig om in zo’n korte tijd zoveel branchegenoten en opdrachtgevers te kunnen ontvangen. Ook dit jaar bleef het niet bij ‘koffiedrinken en bijpraten’ maar hebben we bezoekers flink uitgedaagd in het kennistheater. In totaal ontvingen we ruim 200 bezoekers in het kennistheater.
(…)
BG 14 05
03 jan 2024
Nieuwe directie voor Edin Dental Academy
Per 1 januari 2024 hebben Anne-Peter van Riet en Simone Vonk afscheid genomen van Edin Dental Academy. De organisatie is vanaf 1 januari jongstleden voor 100% overgegaan naar Jan Oudkerk en Pieter Schram. Jan en Pieter streven ernaar de positie en het kwaliteitsimago van Edin verder te versterken en met het bestaande team de nieuwe opleidingsfaciliteit in Maarsbergen tot het centrale punt op het gebied van scholing in dentaal Nederland te maken.
(…)
Download
21 dec 2023
Kerstgroet van Edin
Edin wenst iedereen een fijne Kerst en een geslaagd en stralend 2024!
(…)
Edin27oktober2023 5
06 nov 2023
Spectaculaire openingsactie
Een unieke actie ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe opleidingscentrum in Maarsbergen. Deze actie is inmiddels verlopen.
(…)
Schermafbeelding 2024 01 02 140328 Nieuws
31 okt 2023
Aftermovie opening en open huis 27 en 28 oktober 2023
Impressie van het event ter gelegenheid van de opening van het nieuwe opleidingscentrum van Edin Dental Academy. Gehouden op 27 en 28 oktober 2023. Aantal bezoekers: 300+. Met speciale dank aan: Ronald Snijders en WNDY eventmanagement.<br />
(…)
Edin Klaar Voor De Toekomst WEB (1) Nieuws
05 okt 2023
Edin klaar voor de toekomst: Gloednieuwe locatie, vertrouwd concept
Groots, indrukwekkend en professioneel, maar toch warm en gezellig. Zo is het gloednieuwe pand van Edin Dental Academy te omschrijven, gelegen aan de Ambachtsweg in Maarsbergen. Het opleidingsinstituut heeft iets unieks neergezet door in feite een grote mondzorgpraktijk in te richten inclusief sterilisatie- en cursusruimten en zestien behandelunits. Welke plannen heeft Edin op deze locatie? En wat gaan onze lezers daarvan merken? Dental Tribune nam alvast een kijkje en geeft een sneakpreview.
(…)
2023 05 18 202000 (1) Nieuws
07 sep 2023
Open Huis - 28 oktober 2023
We zijn verhuisd en dat mag gevierd worden! Daarom openen wij onze deuren op zaterdag 28 oktober voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.
(…)
20230708 092933 Nieuws
17 jul 2023
BREAKING: Edin verhuist!
We gaan verhuizen! De verbouwing is in volle gang zodat we na de vakantie naar ons droompand kunnen. De wens was er al jaren en nu is het eindelijk zover: een nieuw opleidingscentrum met alles erop en eraan. 16 behandelunits, 4 trainingszalen, röntgen apparatuur en - ook belangrijk - een luxe lunchcafé. Na de zomervakantie verhuizen we naar Maarsbergen. Een volledig gerenoveerd pand dat we helemaal naar onze wens hebben ingericht. De verbouwing is nu nog in volle gang, maar je vindt ons straks op: Ambachtsweg 4e, 3953 BZ  Maarsbergen.
(…)
Beeld 2 Cecil Penso 1024X580 uit 'De Tandartsassistent'
05 mei 2022
In een gastvrije praktijk voelt iedere cliënt zich gezien en gehoord
Vroeger viel er weinig te kiezen; je ging gewoon naar de tandarts bij je om de hoek. Tegenwoordig kiezen mensen zelf bij welke praktijk zij behandeld willen worden. Daarbij gaan ze uiteraard voor goede zorg, maar ook – en misschien zelfs wel meer – voor een praktijk waar zij zich prettig en gastvrij ontvangen voelen. Hoe je daarvoor zorgt, weet Cecil Penso als geen ander. Al sinds 1986 geeft hij trainingen over communicatie, gedrag en gastvrijheid aan bedrijven en professionals in allerlei branches, van makelaars tot hoveniers. Ook tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten kunnen veel van Penso leren: “Gastvrijheid is in de mondzorg eigenlijk nóg belangrijker dan in andere branches.”
(…)
2021 09 02 160227 Blog | Auteur: Nieuwsbrief Cedeo
14 feb 2022
Samen met leidinggevenden werken aan opleidingsbeleid
Het succes van het opleidingsbeleid hangt voor een groot deel af van de samenwerking tussen de HR-afdelingen en leidinggevenden. De HR-afdeling kent de ontwikkelingen in de gehele organisatie en de organisatiedoelstellingen. De leidinggevenden hebben zicht op de capaciteiten in hun teams en wat de individuele werknemers willen en kunnen leren. Wat is dan nodig voor een goede samenwerking?
(…)
Fridus Marion uit 'De Tandartsassistent'
25 jan 2022
Gepassioneerde preventieassistent kan veel betekenen voor mondgezondheid van patiënt
Een gezond parodontium is de basis van een gezond gebit. En een gezond gebit is van levensbelang. Niet alleen omdat je het nodig hebt om te kauwen en het je uiterlijk bepaalt, maar ook omdat het van invloed is op de gezondheid van de rest van het lichaam. Daarom vinden hoogleraar Parodontologie Fridus van der Weijden en mondhygiënist Marion Seuntjens parodontologie de mooiste differentiatie die er is. En omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, spelen preventieassistenten een belangrijke rol binnen de parodontologie. Speciaal voor hen ontwikkelden Van der Weijden en Seuntjens dit nascholingsprogramma voor AccreDidact Preventieassistent.
(…)
INT Cees De Baat Deta 2 uit 'De Tandartsassistent'
25 jan 2022
Preventieassistenten zijn perfecte begeleiders voor mensen met halitose
Iedereen zal het herkennen: die ene oom bij wie je liever niet te dicht in de buurt komt door zijn niet zo frisse adem. Misschien ben je tijdens een gesprek zelf wel bang dat anderen jouw adem ruiken. En als preventieassistent kom je ongetwijfeld patiënten tegen bij wie de mondgeur te wensen overlaat. Kortom, iedereen heeft te maken met halitose – een onaangename of vieze geur uit de mond. Emeritus hoogleraar Gerodontologie Cees de Baat verdiepte zich in dit onderwerp en ontwikkelde speciaal voor preventieassistenten het nascholingsprogramma Halitose van AccreDidact.
(…)
2022 01 07 132108 Nieuws
07 jan 2022
Optimale transparantie over kwaliteit voor alle betrokkenen
Assistentie in de tandartspraktijk kent verschillende niveaus, met bijbehorende bevoegden bekwaamheden. Deze zijn vastgelegd in een KNMT Beroepscompetentieprofiel (BCP), dat in 2013 voor het laatst werd gepubliceerd. De nieuwe ABC-structuur, destijds geïnitieerd door Ravin Raktoe bij de ANT en inmiddels geadopteerd door de fusievereniging KNMT, voorziet in een uitbreiding van de bestaande kwalificaties als tandartsassistent. En beoogt daarnaast om tot een uniforme certificering van opleidingen te komen en kwaliteit transparant te maken.
(…)
2021 09 02 160227 Nieuws
03 dec 2021
Standaardkorting voor houders mantelovereenkomst
Vanaf 6 december 2021 geldt er een standaardkorting van 4% op het lesgeld indien u met Edin een mantelovereenkomst heeft gesloten.
(…)
2M5A3503 Nieuws
23 jun 2021
Nee, een paro-assistent is niet hetzelfde als een paro-preventieassistent
Paro-assistenten zijn de ideale assistenten en sparringpartners voor de parodontoloog. Als paro-assistent ben je namelijk in staat om zelfstandig, in opdracht van de tandarts, een aantal parodontitis behandelingen uit te voeren. Hierbij staan twee kerntaken centraal: paro-preventie en subgingivaal reinigen. Daarnaast hebben paro-assistenten meer achtergrondkennis en kunnen de situatie in de mond van parodontitis patiënten herkennen.
(…)
2M5A3157 Nieuws
28 mei 2021
Omscholen tot tandartsassistent werkt!
Sinds 2021 is het mogelijk om tandartsassistenten met subsidie te laten opleiden. Samen met het Werkgeversservicepunt (samenwerking tussen UWV en gemeenten) en Leerwerkloket in de regio Amersfoort bieden wij tandartspraktijken de mogelijkheid om een assistent te werven via het UWV en bij ons te laten opleiden. René Vos, oprichter en mede-eigenaar van Tandartsenpraktijk Nieuwland, heeft inmiddels zijn eerste assistent via deze regeling in dienst. Hij is enthousiast en vertelt jullie in een interview met ons graag waarom!
(…)
2021 09 02 151556 Nieuws
03 mei 2021
Tandartsassistenten krijgen een eigen nieuwsbron!
Edin neemt deel in splinternieuw informatieplatform voor tandartsassistenten
(…)
Pexels Andrea Piacquadio 3760790 Blog | Auteur: Nieuwsbrief Cedeo
22 apr 2021
Leidinggeven op basis van taakvolwassenheid
Een leidinggevende kan dus niet steeds dezelfde leiderschapsstijl inzetten. Welke stijl het beste bij een werknemer past, hangt af van de situatie én de taakvolwassenheid van de werknemer. Met andere woorden: in hoeverre is de werknemer bekwaam en gemotiveerd om een taak (zelfstandig) uit te voeren.<br />
(…)
Online Blog | Auteur: Ankana Spekkink
12 apr 2021
De keerzijde van online-onderwijs
Er is iets weg uit het hoger onderwijs, iets cruciaals, en een wrang gevoel blijft over. Studenten komen met de actie #ikwilnaarschool in opstand tegen het online onderwijs en vragen aandacht voor meer fysieke lessen, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Veel docenten zullen het wrange gevoel dat studenten hebben delen. Waar komt dit onbestemde gevoel precies vandaan? Deze vraag lijkt weinig verkend te worden, terwijl het cruciaal kan zijn voor het hoger onderwijs in de toekomst om in woorden te vatten wat de meerwaarde is van fysiek lesgeven.
(…)
Contracthand Blog | Auteur: Nieuwsbrief Cedeo
22 jan 2021
Goed informeren over studiekostenbeding
Trekt uw organisatie de portemonnee voor de studiekosten van een werknemer, dan kunt u een studiekostenbeding overeenkomen om die investering veilig te stellen. Als de werknemer binnen een bepaalde tijd elders aan de slag gaat, moet hij op grond van het beding (een deel van) de studiekosten terugbetalen. Tenminste als u aan uw informatieplicht voldoet.
(…)
2M5A3503 Blog | Auteur: -
02 sep 2020
Onderwijsvisie op taakdelegatie
Voor tandartsen is er een grote rol weggelegd in het juist delegeren van taken aan assisterend personeel. In de onderwijswetenschap is veel onderzoek gedaan naar verantwoord taken overdragen.
(…)
Geheugens Blog | Auteur: Willeke van Essen
01 sep 2020
Tips over effectief studeren
In deze videoreeks legt onderwijskundige Willeke van Essen uit hoe je effectief kunt studeren.<br />Een must voor iedereen die een opleiding of training volgt of gaat volgen.
(…)