Het vak tandartsassistent is volop in ontwikkeling!

Bekijk het opleidingsaanbod

Schuilt er een tandartsassistent in jou?

Is gastvrijheid jouw tweede natuur, ben je communicatief sterk en wil je graag mensen helpen? Dan is het vak tandartsassistent je op het lijf geschreven!

Als tandartsassistent speel je een cruciale rol in de ervaring van de patiënt in de tandartspraktijk. Je ontvangt patiënten met een glimlach, stelt ze gerust op het moment dat ze een behandeling spannend vinden en assisteert de tandarts zodat hij de behandeling zo soepel mogelijk kan uitvoeren. Dat is niet alles. Als tandartsassistent werk je echt als duizendpoot. Zo zorg je ook voor een goede agendaplanning, een steriele werkomgeving en werk je samen met alle medewerkers in de tandartspraktijk.

Lees verder....

 

Adjust your cookie settings to view this video

 

Alles over het 'Tandartsassistentie ABC'

In een landschap waarin taakdelegatie eerder regel dan uitzondering is en bij het ontbreken van opleidingseisen van overheidswege is er behoefte aan duidelijkheid en kwaliteitsborging. Een heldere structuur als de ABC biedt deze duidelijkheid. Dit is goed voor de verdere professionalisering van het vak van de tandartsassistent, de juiste toepassing van taakdelegatie en de veiligheid van de patiënt. Voor de opleiders heeft een concreet programma van eisen ook voordelen. Men weet immers aan welke eisen de opleidingen moeten voldoen.

Lees verder....

"Het team van Edin geeft me een enorm welkom gevoel. Alles is super goed geregeld, zowel de docenten als het team kennen mij persoonlijk en persoonlijke begeleiding is ook echt persoonlijke begeleiding."
Adjust your cookie settings to view this video

Als tandartsassistent zijn er tal van doorgroeimogelijkheden

Met de basisopleiding tot tandartsassistent kun je direct, bekwaam en zelfverzekerd aan de slag. Je werkt dat altijd naast, en in samenwerking, met een tandarts. Als je doorleert tot preventieassistent ga je ook zelfstandig preventieve behandelingen uitvoeren. Uiteraard altijd onder toezicht van de tandarts zelf.

"Ik had nooit gedacht dat de tandheelkunde iets voor mij zou zijn. Ik heb zeven jaar in de horeca gewerkt dus had niet gedacht dat ik tandartsassistent zou kunnen worden. Maar toen ik de opleiding aangeboden kreeg, was ik om. Ik ben nu 1,5 jaar verder en vind het zo leuk dat ik nu doorleer tot preventieassistent." aldus Evita van Roekel, student opleiding preventieassistent.

Ga naar de opleiding preventieassistent

Volg De Tandartsassistent

Speciaal voor assistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Volg de tandartsassistent