Het vak tandartsassistent is volop in ontwikkeling!

Bekijk het opleidingsaanbod

Schuilt er een tandartsassistent in jou?

Is gastvrijheid jouw tweede natuur, ben je communicatief sterk en wil je graag mensen helpen? Dan is het vak tandartsassistent je op het lijf geschreven!

Als tandartsassistent speel je een cruciale rol in de ervaring van de patiënt in de tandartspraktijk. Je ontvangt patiënten met een glimlach, stelt ze gerust op het moment dat ze een behandeling spannend vinden en assisteert de tandarts zodat hij de behandeling zo soepel mogelijk kan uitvoeren. Dat is niet alles. Als tandartsassistent werk je echt als duizendpoot. Zo zorg je ook voor een goede agendaplanning, een steriele werkomgeving en werk je samen met alle medewerkers in de tandartspraktijk.

Lees verder....

Alles over het 'Tandartsassistentie ABC'

In een landschap waarin taakdelegatie eerder regel dan uitzondering is en bij het ontbreken van opleidingseisen van overheidswege is er behoefte aan duidelijkheid en kwaliteitsborging. Een heldere structuur als de ABC biedt deze duidelijkheid. Dit is goed voor de verdere professionalisering van het vak van de tandartsassistent, de juiste toepassing van taakdelegatie en de veiligheid van de patiënt. Voor de opleiders heeft een concreet programma van eisen ook voordelen. Men weet immers aan welke eisen de opleidingen moeten voldoen.

Lees verder....

Ik had nooit gedacht......

Adjust your cookie settings to view this video

Sannegeslaagd

“Het team van Edin geeft me een enorm welkom gevoel. Alles is super goed geregeld, zowel de docenten als het team kennen mij persoonlijk en persoonlijke begeleiding is ook echt persoonlijke begeleiding” aldus Sanne Sinkeldam-Bax, student opleiding Tandartsassistent.

Sanne Sinkeldam-Bax
Student bij Edin opleiding tandartsassistent geslaagd in 2021

Volg De Tandartsassistent

Speciaal voor assistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Volg de tandartsassistent