Preventieassistent

Bekijk het opleidingsaanbod

Zelfstandig behandelen als preventieassistent

Wil je meer vrijheid aan de stoel? Leer dan door tot B tandartsassistent, oftewel preventieassistent! Als preventieassistent mag je zelfstandig een aantal preventieve behandelingen uitvoeren. Uiteraard wel altijd in opdracht, en onder toezicht, van de tandarts of mondhygiënist. Het werken op deze manier noemen we de ‘verlengde arm constructie’. 

Doordat je de stap maakt van assisteren aan de stoel naar het zelfstandig uitvoeren van bepaalde behandelingen, verandert de dynamiek je het werk aanzienlijk. Je werkt immers niet meer de hele dag zij aan zij met de tandarts maar bent ook zelfstandig bezig. Een hele verantwoordelijkheid!

ga direct naar de opleiding

 

De opleiding preventieassistent

Binnen ongeveer 5 maanden kun je jouw diploma Tandartsassistent B op zak hebben. Bij Edin gaan werken en leren hand in hand. Tijdens de opleiding laat je je in de praktijk begeleiden door een mondhygiënist of tandarts tijdens het uitvoeren van jouw oefenopdrachten. Toezicht en coaching is essentieel in jouw leerproces. 

Theorie en praktijk, gecombineerd met zelfstudie

Naast oefenen in de praktijk, volg je de opleiding deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarsbergen en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving de verschillende preventieve handelingen uit te voeren. Je oefent op onze poppen en kijkt natuurlijk bij jouw medestudenten in de mond. Alles onder begeleiding van een goed opgeleide docent.

De opleiding sluit je af met een theorie en praktijkexamen.

 

Schrijf je nu in

Adjust your cookie settings to view this video

Vragen? Ik sta voor je klaar!

Statistieken

#1
Marktleider sinds 1997

ANVS
Erkend opleider

10K
Aantal certificaten uitgereikt

8,9
Gemiddeld rapportcijfer

#1
Marktleider sinds 1997
ANVS
Erkend opleider
10K
Aantal certificaten uitgereikt
8,9
Gemiddeld rapportcijfer
2M5A3433
T-asssistent (niv. B)

Opleiding Preventieassistent (flex-methode)

Erkende Flex-opleiding tot preventieassistent

Individueel onderwijs! 100% aandacht voor de student.

Locatie: altijd in uw eigen praktijk
Praktijklessen: maximaal 2 studenten per docent
Theorielessen: digitaal

Meer informatie, data en inschrijven

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw: De Tandartsassistent

Speciaal voor tandartsassistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij assistenten op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op hun vakgebied.