Paro-assistent (C)

Bekijk het opleidingsaanbod

Toe aan een volgende stap? Wordt gediplomeerd paro-assistent!

Paro-assistenten zijn de ideale assistenten en sparringpartners voor de parodontoloog. Als paro-assistent ben je namelijk in staat om zelfstandig, in opdracht van de tandarts, een aantal parodontitis behandelingen uit te voeren. De paro-assistent is de overtreffende trap van de al langer in de praktijk aanwezige paro-preventieassistent.

 

De opleiding tandartsassistent C in twee delen

Om het diploma paro-assistent te halen, volg je de volledige opleiding tandartsassistent C. Deze opleiding bestaat uit twee delen: C1 en C2. Na het afronden van het eerste deel, ben je gelijkwaardig opgelied aan de huidige paro-preventieassistent. Met de komst van de Tandarts Assistentie ABC is de kopstudie C2 toegevoegd. De volledige opleiding kun je in ongeveer een jaar doorlopen.

Direct naar opleiding C1     Direct  naar opleiding C2

 

Theorie en praktijk, gecombineerd met zelfstudie

Naast oefenen in de praktijk, volg je de opleiding deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarn en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving de verschillende preventieve handelingen uit te voeren. Je oefent op onze poppen en kijkt natuurlijk bij jouw medestudenten in de mond. Alles onder begeleiding van een goed opgeleide docent.

De opleiding sluit je af met een theorie en praktijkexamen.

Statistieken

#1
Marktleider sinds 1997

ANVS
Erkend opleider

10K
Aantal certificaten uitgereikt

8,9
Gemiddeld rapportcijfer

#1
Marktleider sinds 1997
ANVS
Erkend opleider
10K
Aantal certificaten uitgereikt
8,9
Gemiddeld rapportcijfer
2M5A3489
Paro-assistent (C)

Opleiding Paro-assistent (C)

De paro-assistent verricht naast de taken van de tandartsassistent en de preventieassistent zelfstandig een aantal (be-)handelingen op het gebied van parodontitis. Zij werkt in opdracht van de tandarts en voert bepaalde handelingen zelfstandig uit in de verlengde-armconstructie.

Meer informatie, data en inschrijven

De ABC-structuur

Bij Edin leiden we assistenten op volgens de ABC-structuur. Wil jij na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A een volgende stap maken? Maak dan de stap van assisteren naar behandelen en word preventieassistent. Hiervoor volg je de opleiding Tandartsassistent B. Daarna kun je zelfs doorleren voor paro-assistent, daarvoor volg je onze opleiding Tandartsassistent C.

 

Lees alles over de ABC-structuur

“Als tandartsassistent ben je nooit uitgeleerd. Met de toevoeging van de kopstudie C2, die op HBO niveau wordt aangeboden, worden assistenten nog verder uitgedaagd. Het diploma geeft tandartsassistenten niet alleen de erkenning van hun niveau maar ook het bewijs richting hun werkgever en patiënt” Anne-Peter van Riet, directeur Edin.

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw: De Tandartsassistent

Speciaal voor tandartsassistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij assistenten op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op hun vakgebied.