Toe aan een volgende stap? Wordt gediplomeerd paro-assistent!

Paro-assistenten zijn de ideale assistenten en sparringpartners voor de parodontoloog. Als paro-assistent ben je namelijk in staat om zelfstandig, in opdracht van de tandarts, een aantal parodontale behandelingen uit te voeren. De paro-assistent is de overtreffende trap van de al langer in de praktijk aanwezige paro-preventieassistent.

De opleiding Paro-assistent C

Om het diploma Paro-assistent C te halen, volg je de opleiding Paro-assistent C. Deze opleiding bestaat uit 18 (les)dagen die deels individueel in je eigen praktijk en deels klassikaal in ons opleidingscentrum in Maarsbergen worden gegeven. De totale duur van de opleiding is ongeveer een jaar.

DIRECT NAAR OPLEIDING C

Theorie en praktijk, gecombineerd met zelfstudie

Naast oefenen in de eigen praktijk, volg je de opleiding deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarsbergen en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving leer je de verschillende behandelmogelijkheden uit te voeren welke gebaseerd zijn op de Richtlijn Parodontale diagnostiek in de algemene praktijk. Je oefent op onze fantoompoppen en zet onder begeleiding van een goed opgeleide docent de stap naar de echte patiënt.

De opleiding sluit je in ons opleidingscentrum in Maarsbergen af met een theorie-examen en twee praktijkexamens.

Ben je al Paro-preventieassistent?

Voor deze groep hebben wij een aanvullende opleidingsmogelijkheid om alsnog het volledig diploma Paro-assistent (C-registratie) te kunnen verkrijgen.

Meer info

Statistieken

#1
Marktleider sinds 1997

10K
Aantal certificaten uitgereikt

8,9
Gemiddeld rapportcijfer

#1
Marktleider sinds 1997
10K
Aantal certificaten uitgereikt
8,9
Gemiddeld rapportcijfer
2M5A3489
T-assistent (niv. C)

Opleiding Paro-assistent

Individueel onderwijs! 100% aandacht voor de student.

De paro-assistent verricht, naast de taken van de tandartsassistent en de preventieassistent, zelfstandig een aantal (be-)handelingen op het gebied van parodontitis. Zij werkt in opdracht van de tandarts en voert bepaalde handelingen zelfstandig uit in de verlengde-armconstructie.

Meer informatie, data en inschrijven

2M5A3448
T-assistent (niv. C)

Verdiepende modules voor de paro-preventieassistent

Het zwaartepunt van deze modulaire opleiding ligt bij de verdieping in de parodontologie en bij de psychologie van gedragsverandering. Ben je gediplomeerd paro-preventieassistent of heb je een deelcertificaat C1, dan ontvang je na afloop het volledige diploma Paro-assistent.

Meer informatie, data en inschrijven

De ABC-structuur

Bij Edin leiden we assistenten op volgens de ABC-structuur. Wil jij na het afronden van de opleiding Tandartsassistent A een volgende stap maken? Maak dan de stap van assisteren naar behandelen en word preventieassistent. Hiervoor volg je de opleiding Tandartsassistent B. Daarna kun je zelfs doorleren voor paro-assistent, daarvoor volg je onze opleiding Tandartsassistent C.

 

Lees alles over de ABC-structuur

“Als tandartsassistent ben je nooit uitgeleerd. Met de toevoeging van de kopstudie C2, die op HBO niveau wordt aangeboden, worden assistenten nog verder uitgedaagd. Het diploma geeft tandartsassistenten niet alleen de erkenning van hun niveau maar ook het bewijs richting hun werkgever en patiënt” Anne-Peter van Riet, directeur Edin.

Volg Edin

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Edin, schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw: De Tandartsassistent

Speciaal voor tandartsassistenten hebben wij, in samenwerking met Prelum, het platform De Tandartsassistent opgericht. Hier houden wij assistenten op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op hun vakgebied.