Nee, een paro-assistent is niet hetzelfde als een paro-preventieassistent

2M5A3503

Paro-assistenten zijn de ideale assistenten en sparringpartners voor de parodontoloog. Als paro-assistent ben je namelijk in staat om zelfstandig, in opdracht van de tandarts, een aantal parodontitis behandelingen uit te voeren. Hierbij staan twee kerntaken centraal: paro-preventie en subgingivaal reinigen. Daarnaast hebben paro-assistenten meer achtergrondkennis en kunnen de situatie in de mond van parodontitis patiënten herkennen.

Nieuw: het diploma paro assistent

Om het diploma Paro assistent te halen moet je zowel het eerste deel, C1 als het tweede deel, C2, van de opleiding C-assistent volgen. Voor beide onderdelen ontvang je respectievelijk het certificaat tandartsassistent C1 of certificaat tandartsassistent C2

Na het eerste deel van de opleiding, ben je opgeleid tot paro-preventieassistent. Voorheen de hoogst haalbare graad binnen het vak tandartsassistent. Sinds dit jaar is het mogelijk om de kopstudie C2 te volgen. Daarmee verdiep je je kennis van de parodontologie en leer je patiënten nog beter naar blijvende gedragsverandering. Zo help je de patiënt om het parodontitis probleem bij de oorzaak aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. 

Liggen je ambities nog hoger? Je stroomt als paro-assistent moeiteloos door naar de opleiding Mondzorgkunde. Dan kun je ook echt zelfstandig gaan behandelen, zonder toezicht van de tandarts dus. 

Het verschil tussen de paro-preventieassistent en paro-assistent

Als preventieassistent heb je de switch gemaakt van assisteren naar zelfstandig behandelen en patiënten adviseren. Als paro-preventieassistent heb je jouw vaardigheden verder ontwikkeld zodat je ook patiënten met parodontitis kunt helpen. De stap naar paro-assistent maak je als je nog beter wil begrijpen hoe je parodontitis patiënten kunt helpen om hun problemen in de toekomst te voorkomen. Je leert echt meedenken met de parodontoloog en tandarts die zich heeft gespecialiseerd in patiënten met parodontitis.

Ook specialiseer je je als paro-assistent op een bepaald vakgebied. Tijdens de opleiding kies je minimaal twee keuzemodules:

  • Gezonde implantaten; instructies en reinigen
  • Parodontiumstatus opstellen
  • Furcaties en recessies
  • Speeksel en halitose
  • Voedingsadvies
  • Guided biofilm therapie

Hiermee onderscheid je je verder van de paro-preventieassistent.

Enthousiast geworden? Schrijf je in!

Meer informatie en direct inschrijven doe je hier.