Tandarts_assistentie

  

De ABC-structuur is de vertaling van het standpunt van de voormalige ANT over het opleiden van tandartsassistenten naar een praktische opleidingsstructuur. Het doel is een allesomvattend programma van eisen in werking te stellen dat duidelijkheid biedt over het mogelijke takenpakket van de moderne tandartsassistent en de bijbehorende opleidingseisen.

In een landschap waarin taakdelegatie eerder regel dan uitzondering is en bij het ontbreken van opleidingseisen van overheidswege is er behoefte aan duidelijkheid en kwaliteitsborging. Een heldere structuur als de ABC biedt deze duidelijkheid. Dit is goed voor de verdere professionalisering van het vak van de tandartsassistent, de juiste toepassing van taakdelegatie en de veiligheid van de patiënt. Voor de opleiders heeft een concreet programma van eisen ook voordelen. Men weet immers aan welke eisen de opleidingen moeten voldoen.

Veel gestelde vragen over de ABC-structuur

ABC-structuur in de pers
trap-abc

"De ABC-structuur biedt alle fundamentals voor een deskundige en veilig gedelegeerde taak binnen de patiëntbehandeling."

Ravin Raktoe, tandarts
Bestuurslid KNMT

blokje-met-kleurenbalk

blokje-met-kleurenbalk2

blokje-met-kleurenbalk3

Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving