Training effectief communiceren voor de ervaren praktijkmanager

  • Praktijkmanager
3 dagen
certificaat
Klassikaal onderwijs
€1.495,-
Edinfeb2022 90

Doorlooptijd:           3 aaneengesloten dagen
Document:               certificaat
Lesvorm:                  klassikaal

De vervolgtraining Communicatie  is voor deelnemers  die al ervaren praktijkmanagers zijn en sluit aan op de basisopleiding Praktijkmanager. Wanneer iemand deze basisopleiding niet gedaan heeft, is een intakegesprek noodzakelijk.

Bij de afronding van de opleiding Praktijkmanager horen we vaak: Het is zo fijn om praktische handvatten te krijgen én we hebben ook zoveel van elkaar geleerd.  Dat is waar de opleiding op gericht is en omdat het vak van praktijkmanager een hoop van je vraagt.

Je krijgt te maken met besluiten van ‘hogerhand’ die jij moet gaan uitvoeren en aansturen terwijl je er misschien niet achter staat. Je krijgt veel vragen van je team en gaat soms de zaken zelf oplossen omdat het dan een stuk minder gedoe is. Of je merkt dat het lastig grenzen stellen is aan je team of een specifiek teamlid.

Als praktijkmanager kan het behoorlijk eenzaam voelen en wanneer je alles oplost met nóg harder werken, kan de stress ook behoorlijk toenemen.

In deze vervolgtraining ga je op een hele praktische manier aan de slag met jouw vraagstukken over communicatie. Het kunnen toepassen in de praktijk en van elkaar leren staan hierin centraal. Op basis van jouw vraag leer je de theorie over communicatie en word je gecoacht in het toepassen daarvan. Je ontdekt hoe je dit in het dagelijks leven doet en waar je dan tegen aanloopt.

Door te werken met vraagstukken vanuit de praktijk ontdek je hoe andere praktijkmanagers dingen aanpakken en krijg je handvatten om mee te nemen naar jouw dagelijkse praktijk.

Dag 1:

Ochtend: Intake + kennismaking
Middag: Programma over vergaderen

We beginnen met jouw leervraag glashelder krijgen zodat je precies weet wat jouw koers is voor deze opleiding. Een specifieke focus zal je helpen in je leeropbrengst. Verder versterk je je communicatievaardigheid in het achterhalen van de kern van een verhaal. ‘Waar gaat het nou echt over?’ Handig voor al die momenten dat je meteen een probleem van een teamlid wilt oplossen zonder dat je helder hebt wat nou precies de oorzaak van het probleem is.

In de middag leer je over de kenmerken van een effectief teamoverleg en leer je hoe jij daaraan kunt bijdragen. Wat is het doel? Welke vorm past bij het doel? Hoe houd je het kort en bondig, voorkom je glazige blikken, ellelange discussie over bijzaken en de steeds weer terugkerende monoloog van één iemand aan tafel. En zo verkennen we hoe je het teamoverleg doelmatig en verbindend kunt maken in plaats van een energie slurpende formaliteit.

Dag 2:

Programma op basis van de intake/leervragen.

Op dag 2 krijg je theorie aangeboden op basis van de leervragen van de eerste lesdag over communicatie. Theorie wordt altijd gecombineerd met oefenen zodat je echt communicatievaardigheden ontwikkelt.

 Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn:

  • Grenzen stellen en begrenzen
  • Medewerkers motiveren
  • Omgaan met conflict
  • Leren delegeren
  • Teamleden coachen

Dag 3:

Werken met een trainingsacteur met casuïstiek van dag 2.

Je gaat aan de slag met hoe jij gesprekken aanpakt en wat je communiceert. Je krijgt de kans om te oefenen en met persoonlijke feedback verder te experimenten.

€ 1.495,- p.p.

Locatie

Klassikale opleidingen worden, tenzij anders vermeld, verzorgd in het Edin-opleidingscentrum te Maarsbergen (Utrechtse Heuvelrug).
Zie ook de informatie per geselecteerde startdatum.

Routebeschrijving

Erik Dekker

Erik J. Dekker

o.a. Docent opleidingen praktijkmanagement

Direct inschrijven

Op dit moment zijn er geen data beschikbaar. Binnenkort verschijnen deze hier. Houd de website in de gaten!