Selecteer een datum om je in te schrijven

Deze opleiding is volgeboekt. U kunt zich alsnog inschrijven voor onze wachtlijst.

Voor meer informatie kunt u ons ook telefonisch bereiken op 0343-449970.

De praktijkmanager vervult een belangrijke rol binnen de tandartspraktijk omdat alle taken die hij of zij uitvoert bijdragen aan het goed functioneren van de praktijk als geheel. De praktijkmanager is als het ware de schakel tussen de tandartsen en andere medewerkers binnen de praktijk waarbij de werkzaamheden zich overigens voornamelijk ‘achter de schermen’ afspelen. Denk hierbij aan taken als planning, kwaliteitsmanagement, personeelsbeleid, administratie, inkoop, marketing & PR, websitebeheer, het organiseren van acties, etc.

Doelgroep
Deze opleiding is met name geschikt voor de beginnende praktijkmanagers die hun werk niet alleen nog meer inhoud willen geven op het gebied van management, maar ook nóg leuker willen maken. 

Leerdoelen
De deelnemers leren wat er allemaal bij komt kijken om een praktijk goed te organiseren. Door de praktische insteek wordt deze opleiding als zeer inspirerend en direct toepasbaar ervaren. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
- communicatie;
- praktijkorganisatie;
- personeelsmanagement;
- persoonlijke effectiviteit;
- marketing & pr;
- kwaliteitsmanagement.

Instroomcriteria
Deze opleiding is een goede keuze voor praktijkmanagers die een opleiding op MBO-niveau hebben afgerond en minder dan één jaar werkzaam zijn in de rol van praktijkmanager.

Intake
Voorafgaand aan alle opleidingen vult de deelnemer een intake-formulier in. Dit intakeformulier wordt zorgvuldig beoordeeld. Naar aanleiding van dit ingevulde intakeformulier wordt een belafspraak gemaakt met u. In het telefonische intakegesprek proberen we een beter beeld te krijgen van uw leerdoelen om deze later beter te kunnen bedienen.

Studiebelasting
Lesdagen: 6
Aantal lesuren:  42
Zelfstudie:  3 tot 4 uur per week
Opdrachten in eigen praktijk: Ja

Studiemateriaal
Tijdens deze opleiding worden diverse studieboeken en studiemappen gebruikt. Dit studiemateriaal wordt voorafgaand aan de opleiding uitgereikt.

Examinering
De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Voor deze opdracht maken de studenten een verbeterplan over één van de thema’s uit de opleiding. Het verbeterplan is gericht op een actueel probleem/onderwerp in hun eigen praktijk. In deze opdracht moeten ze bewijzen managementinformatie en kengetallen te kunnen lezen en begrijpen.


Na afloop van deze opleiding kunnen de deelnemers doorstromen naar de vervolgopleiding Praktijkmanager.

Benodigde investering
Tarieven BTW vrijgesteld, tenzij anders vermeld
Koffie,thee, lunch inbegrepen

Lesgeld:                             € 2.295,- p.p.
Studieboeken:                   n.v.t.
Herexamen:                       n.v.t.

Lesgeld indien u met Edin een mantelovereenkomst heeft gesloten:
bij 1 deelnemer:                 € 2.200,- p.p.
bij 2 of 3 deelnemers:        € 2.100,- p.p.
bij 4 of meer deelnemers:  € 2.000,- p.p.

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van een mantelovereenkomst met Edin?
meer info

Tandarts_assistentie

ABC-Register Tandarts Assistentie (info)

De training telt mee in de categorie:
mabc