Over Edin

Edin is de grootste zelfstandige wettelijke erkende opleider in de tandheelkunde in Nederland.  Onze diensten bestaan hoofdzakelijk uit na- en bijscholing voor tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten en praktijkmanagers

Edin beschikt de volgende accreditaties:

Wettelijk erkenningen:
- Erkenning van het Ministerie van Onderwijs voor MBO-4 BBL opleiding tot tandartsassistent.
- Erkenning van De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming voor het geven van opleidingen op het gebied van stralingsbescherming.

Branche erkenningen:
- NRTO-keurmerk kwaliteitseisen Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.
- Erkenning Stichting Preventieassistentenregister voor het opleiden en laten registreren van zelfstandig werkende preventieassistenten.


Jaar van oprichting: 1997
Aantal studenten en deelnemers per jaar: meer dan 2000

A9Ru1p7dh_cf1dpq_2l8

Onze missie en visie

Een gezonde mond voor iedereen!

Een gezonde mond is essentieel voor een gezond lichaam en een stralende verschijning. Edin werkt samen met professionals aan een goede mondgezondheid voor iedereen. Dat doen wij door tandartsen en hun medewerkers te inspireren en ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en innovatief ondernemerschap. Edin gelooft in de kracht van samenwerken, persoonlijke aanpak en proactiviteit. Edin ontplooit zich in een waardevol netwerk van betrokken studenten, praktijken, docenten, medewerkers en partners.

De onderwijsvisie van Edin is gebaseerd persoonlijke aandacht, pro-activiteit en focus op de individuele student.

Anne-Peter van Riet
Directeur Edin Dental Academy

Docenten

docenten_homepage

Bij Edin werken op het opleidingsburo 9 mensen waaronder twee onderwijskundigen. Er zijn 16 docenten in vaste dienst en wordt gewerkt met een groot aantal professionele gastdocenten. De vakdocenten zijn tandartsen en mondhygiënisten. Zij worden door Edin zelf bijgeschoold tot docent. Ook biedt Edin stageplaatsen voor in de regio werkzame studenten.

Bekijk alle docenten

Dental Education Center

dentalcenter_homepage

Edin beschikt als enige particuliere opleider in de tandheelkunde in Nederland over een eigen modern cursuscentrum  (Maarn). Hier komen bijna dagelijks tandartsassistenten uit het hele land naartoe om opleidingen en trainingen te volgen. Van een middagje workshop tot een tweejarige erkende MBO-4 opleiding.

Edin Dental Education Center

Partners

samenwerken_homepage

Edin is een echt netwerkbedrijf en werkt nauw samen met een groot aantal gerenommeerde bedrijven als Denkproducties, NCOI en OralB. Edin heeft erkenningen verkregen van het Ministerie van onderwijs (MBO) , KNMT(register preventieassistenten) en het NRTO (Ned. Raad van Training en Opleiding).

Onze partners
Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving