Cecil Penso

Trainer communicatie, gedrag en hospitality
Trainer en coach
Cecilpenso1

Over Cecil

Sinds 1986 traint en begeleidt Cecil Penso directies, management- en salesteams van bedrijven en instellingen bij de implementatie van strategische veranderingen. Zijn kennis, ervaring en talent stellen hem in staat om hen doelgerichter te laten performen. Zijn ‘andere kijk’ en confronterende aanpak, verbeteren echter niet alleen individuele performances, maar met name die van de groep. Of het nu gaat om veranderen van de leiderschapsstijl, communicatieve vaardigheden, persoonlijke begeleiding of verbetering van de sales of klantgericht denken.

Twee-in-één
Naast zijn trainingsprogrammaa’s, op de praktijk afgestemde business cases en interactieve workshops, verzorgt Cecil Penso ook etiquette & lifestylediners. Waarin persoonlijke en zakelijke omgangsvormen centraal staan en hij op zijn relativerende – maar charmant dynamische wijze – mensen wijst op de invloed en effecten van goed gastheer-en gastvrouwschap.Op een unieke en gepassioneerde wijze koppelt hij daarbij persoonlijke vaardigheden aan zakelijke successen. Goed gastheerschap en authentieke gedragsnormen vormen in de ogen van Cecil Penso de basis voor een succesvolle, aangename en langdurige (zakelijke)relatie.

Achtergrond
Na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht te hebben afgerond bekleedde Cecil Penso diverse managementfuncties. Het ondernemerschap zat echter altijd al in zijn bloed en dus startte hij na enkele jaren als zelfstandig ondernemer een eigen franchiseformule. Tegelijkertijd startte hij een trainingsbureau, gespecialiseerd in (zakelijke) omgangsvormen en etiquette.

Boek
In het boek 'Omgangsvormen in de verkoop' maakt de lezer kennis met welke effecten pesroonlijke houding en gedrag kunnen hebben op succes in het verkoopproces. Bekijk een gedeeltelijke publicatie van Omgangsvormen in de verkoop op Google Books. Het boek maakt onderdeel uit van de Verkoop Vraagbaak reeks. Uitgegeven door Media Business Press (Rotterdam).

Lijfspreuk van Cecil

Onderscheidend zijn begint bij jou! Bedrijven en organisaties investeren om onderscheidend te zijn veel in de locatie, het gebouw, de werkplek, groen, duurzaamheid e.d. zodat klanten, cliënten, bezoekers en patiënten zich welkom voelen. Het echte welkom ervaren zij echter vooral door de manier waarop ze ontvangen, benaderd en begeleid worden door de mensen die er werken. En dat begint dus bij onszelf. Elke collega dient zich buiten de taken ook bewust te zijn van zijn/haar rolverantwoordelijkheid in het uitdragen van dat onderscheidend zijn zodat klanten en patiënten dat ook echt ervaren tijdens de ‘klantreis’. Rolverantwoordelijkheid gaat verder dan taak of functie, het betreft het bewustzijn van weten wat te doen, te zeggen en te handelen op de momenten waarop het verschil gemaakt kan worden.