Training verdieping gedragsverandering en behandelen met impact

  • Tandartsassistent (niveau C)
3 dagen
getuigschrift
Klassikaal onderwijs
€1.695,-
Edinfeb2022 90

Hoe komt het dat bepaalde gedragsvoornemens gedoemd zijn te mislukken en andere voornemens de eerste stappen zijn tot een duurzame verandering? Wat maakt nou dat een patiënt daadwerkelijk zijn gedrag aanpast?

Psychologie van de gedragsverandering – dag 1

De wereld om je heen en jijzelf veranderen de hele tijd. Soms lijkt verandering plotseling, en soms denk je dat iets verandert maar blijft het verrassend lang hetzelfde. Hoe kan het toch dat we soms blijven hangen in wat we zo goed kennen terwijl we het graag anders willen? Hoe kan het dat verandering met zoveel vallen en opstaan gaat en dat we terugvallen in oud gedrag?

Om mensen te begeleiden heb je vaardigheden nodig om een goed gesprek te voeren. Maar ook heb je inzicht nodig in de psychologie van veranderen. Want wat soms een nogal onduidelijk proces lijkt, kenmerkt zich door bepaalde eigenschappen. In deze training duik je de theorie van verandering in. Je leert zo allerlei veranderprocessen in het dagelijks leven herkennen, zowel bij jezelf als bij mensen om je heen. Je leert begrijpen waarom bepaalde voornemens meteen al gedoemd zijn te mislukken en waarom andere voornemens leiden tot duurzame verandering. Na deze training zul je nooit meer op dezelfde manier naar goede voornemens kunnen luisteren!

Onderwerpen van deze module zijn onder andere: interne en externe motivatie, het verschil tussen gedrag en intentie en hoe die elkaar kunnen versterken, de verschillende niveaus van problemen en oplossingen, het verloop van een leerproces en het maken van een goed veranderplan.

De module bestaat uit een korte voorbereiding, en een training met wisselende werkvormen op de dag zelf.

Behandelen met impact – dag 2 en 3

Deze module is bedoeld voor paro-assistenten die graag zo veel mogelijk effect willen realiseren met hun advies en instructie. Er zijn allerlei redenen waarom patiënten jouw adviezen niet opvolgen. Dit kan soms frustratie opleveren.

Hoe zorg je dat je als expert je boodschap zó overbrengt dat mensen er ook naar willen luisteren? In deze module zoomen we in op communicatie die patiënten ondersteunt om een bepaalde gedragsverandering door te voeren. Je leert hoe je als behandelaar de patiënt nog beter kunt begrijpen en hoe je inzicht kunt krijgen in zijn/haar motivatie. Deze training is een verdieping van je beroep door de combinatie van inzicht en toepasbaarheid.

De module bestaat uit een korte voorbereiding, en een 2-daagse training met wisselende werkvormen.

Benodigde investering

Lesgeld: € 1.695,- p.p.


Er geldt een standaardkorting van 4% op het lesgeld indien u met Edin een mantelovereenkomst heeft gesloten.


Tarieven BTW vrijgesteld, tenzij anders vermeld
Koffie,thee, lunch inbegrepen

 

Incompany

Vanaf 4 deelnemers is het mogelijk deze opleiding in uw eigen praktijk te laten verzorgen.

Vraag aan

Toelatingseisen

Om aan deze training te kunnen deelnemen dien je te beschikken over:

  • het deelcertificaat C1 OF
  • het diploma Paro-preventieassistent behaald bij Edin.

Daarnaast dien je te beschikken over voldoende en recente werkervaring.

Locatie

Klassikale opleidingen worden, tenzij anders vermeld, verzorgd in het Edin-opleidingscentrum te Maarsbergen (Utrechtse Heuvelrug).
Zie ook de informatie per geselecteerde startdatum.

Routebeschrijving

 

Incompany

Vanaf 4 deelnemers is het mogelijk deze opleiding in uw eigen praktijk te laten verzorgen.

Vraag aan

 

Docenten

De onderstaande docenten zijn verbonden aan deze opleiding (lijst is niet volledig).

Erik Dekker

Erik J. Dekker

o.a. Docent opleidingen praktijkmanagement

Direct inschrijven

Helaas. Op dit moment zijn er geen vrije plekken beschikbaar voor deze opleiding. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie: (0343) 449970.

Tip! Vanaf 4 deelnemers is het mogelijk deze opleiding in uw eigen praktijk te laten verzorgen.