Omscholen tot tandartsassistent? Maak gebruik van de subsidieregeling!

Zonder ervaring aan de slag in de tandartspraktijk

Veel tandartspraktijken staan te springen om assistenten. Wil jij graag aan de slag in de wondere wereld van de tandheelkunde maar heb je nog niet de juiste diploma’s? Laat je dan omscholen via de subsidieregeling van het uwv! Let op: dit traject is geschikt als je al enkele jaren werkervaring hebt en op dit moment een uitkering ontvangt van het uwv. Nog geen werkervaring maar wel interesse in het vak? Bekijk dan onze opleiding tandartsassistent A.

Regio's Amersfoort en Arnhem-Nijmegen lopen voorop

Het Werkgeversservicepunt (samenwerking tussen UWV en gemeenten), het Leerwerkloket in de regio's Amersfoort, Arnhem-Nijmegen en Edin bieden aanstaand assistenten de mogelijkheid om zich te laten omscholen tot tandartsassistent. Assistenten krijgen een toffe werkplek in een tandartspraktijk en een kosteloze opleiding tot tandartsassistent via Edin.

Woon en/of werk je niet in de genoemde regio's maar ben je wel geïnteresseerd in dit traject? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Statistieken


volledige gesubsidieerd opleidingstraject


omscholen al binnen 5 maanden


direct een leuke werkplek in de praktijk


korting op een vervolgopleiding

volledige gesubsidieerd opleidingstraject
omscholen al binnen 5 maanden
direct een leuke werkplek in de praktijk
korting op een vervolgopleiding

Minimaal 20 uur aan de slag in de praktijk

Als je dit traject volgt, helpen wij je met het vinden van een geschikte werkplek. Je gaat direct voor minimaal 20 uur per week aan de slag in de tandartspraktijk. Na een proefperiode van twee maanden bepalen jullie samen of er een goede match is. Zijn jullie beide blij met de samenwerking? Dan ga krijg je een contract voor minimaal 6 maanden in deze tandartspraktijk en kun je je inschrijven voor deel 1 van de opleiding tot tandartsassistent A. De opleiding wordt volledig vanuit subsidie betaald! Fijn voor jou én je nieuwe werkgever.

Korting op de vervolgopleiding

De volledige opleiding tot tandartsassistent A bestaat uit twee delen. Hoewel je na het afronden van deel 1 al het deelcertificaat Tandartsassistent ontvangt, krijg je pas na deel 2 jouw diploma Tandartsassistent. Het tweede deel van de opleiding kun je met korting volgen. Met een beetje geluk draagt de tandartspraktijk de kosten van de vervolgopleiding, interessant toch?

Werkgevers; meld jouw vacature aan en wij helpen je met het vinden van geschikte kandidaten!

Op zoek naar een tandartsassistent? Deel je vacature dan met Marieke van Ramselaar van het UWV. Zij gaat direct voor je aan de slag. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Het Werkgeversservicepunt en het Leerwerkloket gaan kandidaten werven en doen de voorselectie.
  • Kandidaten worden direct goed geïnformeerd over het beroep én de opleiding tandartsassistent A.
  • Op basis van de voorselectie maak jij een selectie van de kandidaten die je graag wil spreken.
  • Jouw ideale kandidaat gevonden? Dan start de kandidaat voor een proefperiode van twee maanden. Deze twee maanden ontvangt de kandidaat nog een uitkering van het uwv, jij betaalt dus nog geen loonkosten!
  • Beide tevreden over de samenwerking? Dan biedt je de assistent een contract aan voor minimaal 20 uur per en een minimale periode van 6 maanden.
  • Contract geregeld? Dan kun je de assistent aanmelden voor deel 1 van de opleiding tandartsassistent A. De kosten van de opleiding ter waarde van €1995 worden volledig vergoed vanuit de subsidieregeling. Daar hoef je zelf niets voor te doen!

De opleiding tandartsassistent A duurt 5 maanden en kan op verschillende momenten worden gestart. Het kan zijn dat er enige tijd zit tussen de ingangsdatum van het contract en de start van de opleiding. Dit maakt voor de subsidieregeling niets uit. Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina.

Jouw assistent na het eerste deel van de opleiding direct de vervolgopleiding laten doen? Dan kost dit €1300 in plaats van €2295. Mooi toch?

“Toen ik in 1996 startte met mijn praktijk, nam ik mijn eerste assistent aan via het UWV. Toen ik deze regeling van Edin en het UWV tegenkwam, was ik direct enthousiast om het nog eens te proberen!”

René Vos, Tandarts