Selecteer een datum om je in te schrijven

  De opleiding is opgebouwd uit twee delen, waarvoor afzonderlijk kan worden ingeschreven. De gehele opleiding duurt 9 maanden en wordt klassikaal gegeven in ons opleidingscentrum in Maarn. Er is sprake van theorie- en praktijkleren. Een deel van de opleiding omvat zelfstudie via een digitale leeromgeving, waarin theorie wordt behandeld. Op locatie wordt de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk.

  Deel I van de opleiding duurt 5 maanden en bestaat uit 8 lesdagen van 7 uur.
  De onderwerpen die worden behandeld zijn: basiskennis tandheelkunde en gebitsmorfologie; essentiële aspecten bij assisteren (infectiepreventie en Wet BIG, ergonomie, communiceren, 4-handed assisteren, agendaplanning en triage), beroepshouding en ethiek, basiskennis preventie en paropreventie, diversiteit van patiënten. Handelingen die hierbij horen zijn instrumenten klaarleggen, correct aangeven en goed leren afzuigen. Ook assisteren bij röntgen is een onderwerp wat al tijdens deel I van de opleiding aan bod komt.

  Deel II van de opleiding duurt 5 maanden en bestaat uit 7 lesdagen van 7 uur.
  Onderwerpen zijn: verdieping tandheelkunde, assisteren bij de complexere behandelingen als endo(dontologie), kroon en brugwerk, prothese en extractie. Daarnaast supragingivaal tandsteen verwijderen onderfront (zie pagina 13), preventie, paro-preventie en plaque-kleurtest (PKT), fluoride en voorlichting.

  Uitgebreide informatie vind je op de speciale info pagina Klik hier

   

  ABC-classificatie:
  A